Fehér csokoládés Matcha Kekszek: Az Őszi Kényeztetés Csúcsa

Fehér csokoládés Matcha Kekszek: Az Őszi Kényeztetés Csúcsa

Az ősz beköszöntével ideje elővenni a sütőformákat és valami igazán különlegeset készíteni! Ha szereted a matchát és a fehér csokoládét, akkor biztosan imádni fogod ezt az ízletes barnított vajjal készített keksz receptet. Ez a sütemény nemcsak ízletes, hanem egyedi is, és tökéletes kiegészítője az őszi estéknek.

Miért Barnított Vaj?

A barnított vaj, vagyis "beurre noisette" egy francia kifejezés, ami "mogyoró ízű vajat" jelent. Ezt úgy készítjük el, hogy a vajat addig melegítjük, amíg a benne lévő tejfehérjék karamellizálódnak és aranybarna színt kapnak. Ez a folyamat gazdag, diós ízt ad a vajnak, ami különleges mélységet kölcsönöz a keksznek.

A Keksz Receptje

Hozzávalók:

  • 2 csésze + 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál matcha por
  • 1 csésze sótlan vaj
  • ½ csésze cukor
  • 1 csésze világosbarna cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 tojás, szobahőmérsékleten
  • 1 csésze fehér csokoládé darabkák

Elkészítés:

  1. Barnítsd a vajat: Melegítsd a vajat közepes hőfokon, amíg aranysárga színű nem lesz. Öntsd egy hőálló tálba, hogy kihűljön. Ahogy a vaj hűl, sötétebb lesz a színe, és gazdagabb ízt kap.

  2. Készítsd elő a száraz hozzávalókat: Keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a matcha port egy közepes méretű keverőtálban. Ez a lépés biztosítja, hogy a kekszek egyenletesen emelkedjenek és ízletesek legyenek.

  3. Keverd össze a vajat és a cukrokat: Add hozzá a fehér cukrot és a barna cukrot a kihűlt vajhoz, és keverd jól össze. Miután alaposan összekeverted, add hozzá a tojásokat és a vaníliát. Verd fel együtt, amíg világos és krémes állagú nem lesz – ez a titok ahhoz, hogy ropogós és rágós kekszeket kapj.

  4. Add hozzá a száraz hozzávalókat: Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez. Keverd össze spatulával, amíg zöld tészta nem alakul ki.

  5. Csokoládé darabkák hozzáadása: Keverd bele a fehér csokoládé darabkákat, amíg egyenletesen eloszlanak a tésztában.

  6. Pihentesd a tésztát: Tedd a tésztát a hűtőbe 1 órára. Ez a lépés segít abban, hogy a kekszek ne terüljenek el túlzottan sütés közben.

  7. Süsd meg: Előmelegített sütőben, 175°C-on süsd 10-12 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek.

  8. Hűtsd le: Hagyjd a kekszeket 10 percig hűlni a tepsin, mielőtt áthelyezed őket egy rácsra. Hűtsd további 15 percig, majd élvezd!

Ez a keksz recept tökéletes választás, ha egy kis extra kényeztetésre vágysz, vagy szeretnéd meglepni családodat és barátaidat egy ínycsiklandó édességgel. A barnított vaj gazdag íze és a matcha finom zöld színe egy olyan kombináció, amit egyszerűen imádni fogsz.

Tudj meg többet a Mary Rose Matcha zöld teáról, és hozd el a matcha varázsát az őszi sütikbe!

Próbáld ki ezt a receptet, és hozd el a matcha varázsát az őszi napokba!