Hozzávalók 2 személyre:
2 tk. M Matcha Prémium vagy Culinary por
1 tk. fahéj
1/2 tk. szerecsendió
1/4 tk. kardamom
1/4 tk. szegfűszeg
1/4 tk. gyömbér
8 ek. (fél bögre) víz (70-80°C)
1,5 bögre mandulatej vagy kókusztej
1 ek. sütőtökpüré
1-2 tk. juharszirup vagy méz
Elkészítési folyamat:
1️⃣ Előkészületek: Kezdd el felmelegíteni a vizet, közben tedd a matcha port egy öblös bögrébe vagy chawanba.
2️⃣ Tej és fűszerek: A fűszereket, sütőtökpürét, tejet és juharszirupot öntsd egy tejhabosítóba. Ha nincs ilyen készüléked, akkor egy kis lábosban forrald össze őket, hogy jól összeérjenek az ízek.
3️⃣ A matcha elkészítése: Miután a víz felforrt és kicsit visszahűlt (70-80°C), önts egy keveset a matcha porra, és keverd el bambusz teakeverővel (chasen). Ha nincs ilyen eszközöd, akkor használhatsz tejhabosítót vagy kiskanalat is, de a chasen a legjobb eszköz a tökéletes állag eléréséhez. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak csomók, mert ez befolyásolhatja az ízt.
4️⃣A latte összeállítása: A matchát oszd el két bögrébe, majd öntsd rá a habosított, fűszeres tejet. Szórj rá egy kis extra fahéjat, és készen is van a finom, melegítő latte!