A matcha nemcsak ital formájában csodás, hanem az ételekben is fantasztikus ízt és színt ad. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy kipróbáld a matchás palacsintát, amely könnyű, puha és tele van ízzel. Az alábbi recept segítségével egyszerűen varázsolhatsz egy különleges reggelit az asztalodra!
Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 2 evőkanál matcha por
- 2 evőkanál cukor (opcionális)
- 4 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 5 dl tej
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 2 nagy tojás
- 2 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
- Növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:
-
Keverd össze a száraz hozzávalókat: Egy nagy tálban alaposan vegyítsd össze a lisztet, matcha port, cukrot, sütőport és sót.
-
Add hozzá a nedves hozzávalókat: Egy másik tálban keverd össze a tejet, olvasztott vajat, tojásokat és vanília kivonatot (ha használod). Öntsd ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz.
-
Keverd össze a tésztát: Alaposan keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat, amíg sima tésztát nem kapsz. Ne keverd túl, hogy a palacsinták könnyűek és puhák maradjanak.
-
Süsd meg a palacsintákat: Egy közepes lángon melegített serpenyőt kenj meg egy kevés növényi olajjal. Önts a serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát, és süsd addig, amíg buborékok jelennek meg a palacsinta felszínén. Ekkor fordítsd meg, és süsd készre a másik oldalát is.
-
Tálalás: Tálald a palacsintákat friss gyümölcsökkel, mézzel, juharsziruppal vagy bármilyen kedvenc feltéttel.
Élvezd a reggelt egy ízletes matchás palacsintával, amely nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem ízében is különleges élményt nyújt. Jó étvágyat kívánunk!