Yerba mate készítésének lépései
-
Hozzávalók beszerzése:
- Yerba mate tea
- Maté edény
- Bombilla
- Meleg víz (nem forrásban lévő, 70-80°C-os)
-
A maté edény előkészítése:
- Töltsd meg az edényt egyharmadáig yerba mate teával.
- Takard le a kezeddel a nyílást, és rázd meg az edényt, hogy a por elkerüljön az ivás helyétől.
-
A bombilla behelyezése:
- Döntsd meg az edényt úgy, hogy a yerba mate egyik oldalra tolódjon.
- Helyezd be a bombillát a teafű mellé úgy, hogy az az edény aljára érjen.
-
A víz hozzáadása:
- Önts egy kevés vizet a teafűre, hogy az beázzon.
- Ezután öntsd rá a meleg vizet, ügyelve arra, hogy ne forrázd le a teát, mivel az ronthatja az ízét.
-
Fogyasztás:
- Szívd fel a teát a bombillán keresztül. Az első néhány korty keserű lehet, de ez természetes.
- Amikor a víz elfogyott, töltsd újra az edényt meleg vízzel, és ismételd meg a folyamatot, amíg az íze el nem gyengül.