Gyömbér + Maté: remek kombináció télen

Ma lehet átkozni fogtok kedves maté teát kedvelők, de szeretnék mutatni egy olyan útat, amit még a naturista, keserű maté ízt kedvelők is szívesen járhatnak.
Télen a nagy hidegben könnyen meghűlhet az ember. Emlékszem, hogy jó öreg nagymamám mindig arról beszélt, hogy a gyömbér és a méz jó gyógyszer a megfázás ellen. Vagy talán méz és citrom? Vagy talán gyömbér és pálinka ?!

Nos … nem emlékszem pontosan, de otthon csak gyömbér állt rendelkezésemre, így azt gondoltam: gyömbér és maté? Mi a fene!

Az ötlet nagyon egyszerű, tényleg. Csak vágj pár vékony szeletet egy gyömbérgyökérből. A szeleteknek körülbelül 1 cm szélesnek kell lenniük. Ezután helyezd el a szeletek többségét a maté alján. A maradék gyömbérszeletet próbáld a poharad oldalsó részére helyezni . Ez különösen jól működik, ha van egy fából készült maté tököd, poharad.

Minden szippantáskor érezhető lesz a gyömbér friss és fűszeresíze. Az eredmény egy radikális keverék, amelyet szeretni vagy gyűlölni fogsz.

A gyömbér egy nagyon erős összetevő, és számos pozitív hatással járhat az emberi szervezetre. Egy természetes fájdalomcsillapító, és ha rendszeresen fogyasztják, elősegítheti a reumás és menstruációs görcsök megelőzését. Emellett  ideális a meghűlés tüneteinek enyhítésére. A gyömbér szintén ismert antikoaguláns hatású, amely segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket és a stroke-ot. Végül a gyömbér hatással van az idegrendszerre. Természetes stimuláns, ami természetes antidepresszáns, és afrodiziákumos is. Nagyszerű a korai öregedés és a stressz csökkentése érdekében.Az egyik hátránya a gyömbérnek, hogy növeli a testhőmérsékletét.

Így készítettem el a gyömbér-maté kombómat. Különböző módokon kipróbálhatod. Az eredményről pedig számolj be itt vagy a facebookon!

Vélemény, hozzászólás?